onsdag 15 november 2017

Vegetarisk vardagsmat - favorit i repris

Denna sås lagas varje vecka och äts med stor aptit. Enligt gammal trogen vana delar jag med redigt suddiga vardagsbilder.


Såsen jag bjussar på lagas på aubergine, champinjoner och paprika som skärs i tärningar och fräses i lite olja med vitlök och lök. Brukar ha med en vege buljong, ganska mycket peppar och ibland lite olika örter. När de är redigt mjuka lägger man med en till två burkar tomatkross, oftast två så blir det middag för två dagar eller flera barn portioner som vi fryser ner och är behändiga att tina upp i mikron och servera med pasta eller ris.


 

När pastan börjar vara några minuter från att vara färdig blandar man med ett halft eller ett helt paket feta, enligt smak. I dagens sås slank hela paketet à 200 gram ner för det blev en såpass stor sås. Nedan slutresultatet som serverades med trefärgad penne och parmesan ost. Alla åt två stora portioner. Rekommenderar varmt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar