onsdag 25 november 2015

Barnvänlig mat: Batat i ugn med höna

En av Umis favoriter är batat i ugn. Heter det egentligen sötpotatis eller är batat lika godkänt? Anyways. Jag skär bataten i tjocka skivor (eller ja som stavar, som franskisar) och ringlar olivolja på. Innan de går in i ugnen strör jag lite salt och peppar på. Nu är de färdiga att gå in i ugnen på c.180 grader i 20-30 min, beroende på skivornas tjocklek. Halvvägs vänder jag på dem. Bataaaat ropar Umi när han kommer och kollar vad det finns i ugnen. Detta serveras ofta med höna som stekts på låg värme i smör med lite kryddor. Igår fick han även gräddfilssås som är hans nya grej. Middagen är hans stora mål och han äter verkligen mycket. Efter denna portion åt han en hel frukt och ett knäckebröd. Encore encore (mera) ropade han ännu men tyckte att det började räcka.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar